Skip to content
Wordpress posodobitev

Kako posodobiti WordPress?

Ali želite posodobiti WordPress, vendar ne veste, kje začeti? Začetniki se pogosto bojijo, da bo posodobitev pokvarila njihovo spletno stran. Tukaj je nekaj nasvetov o tem, kako posodobiti WordPress, ne da bi pokvarili spletno stran.

Preden posodobite WordPress..

Preden posodobite WordPress, je pomembno, da ustvarite popolno varnostno kopijo svojega spletnega mesta. Tako boste lahko spletno stran obnovili iz varnostne kopije, če bo med postopkom posodabljanja šlo kaj narobe. Obstaja več načinov za ustvarjanje varnostne kopije spletnega mesta WordPress. Eden od načinov je uporaba vtičnika, kot je UpdraftPlus. Drugi način je, da ročno ustvarite varnostno kopijo tako, da vstopite v nadzorno ploščo gostovanja in prenesete kopijo datotek in podatkovne zbirke svojega spletnega mesta

Kako posodobiti WordPress

Ko ste ustvarili varnostno kopijo, lahko začnete postopek posodabljanja. Najprej se morate prijaviti v nadzorno ploščo WordPress. Nato pojdite na Nadzorna plošča > Posodobitve. Če je za WordPress na voljo posodobitev, se bo prikazalo obvestilo “Na voljo je posodobljena različica WordPressa” Preprosto kliknite gumb Posodobi zdaj, da začnete postopek posodobitve

Ko kliknete gumb Posodobi zdaj, bo WordPress prenesel najnovejšo različico WordPressa in jo nato namestil namesto vas. Ko bo namestitev končana, se bo prikazalo sporočilo z napisom “WordPress je bil uspešno posodobljen” Čestitamo! WordPress ste uspešno posodobili, ne da bi pri tem pokvarili svoje spletno mesto.

Posodobitev WordPressa je preprost postopek, ki ga lahko opravi vsakdo, če pred tem sprejme potrebne varnostne ukrepe. Ne pozabite, da pred posodobitvijo WordPressa vedno ustvarite varnostno kopijo svojega spletnega mesta. Ko ustvarite varnostno kopijo, se preprosto prijavite v nadzorno ploščo WordPress, pojdite na Nadzorna plošča > Posodobitve in kliknite gumb Posodobi zdaj. Po končani namestitvi boste uspešno posodobili WordPress, ne da bi pri tem poškodovali spletno mesto.